EFOP-1.8.9-17-2017-00011

A projekt bemutatása és célrendszere

Alapadatok - Elérhetőség

akadalymentesAkadálymentes nézet

 

A projektet a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Gyermekvédelmi Központ És Területi Gyermekvédelmi Szakszolgálat és a Drogambulancia Alapítvány konzorciumi formában valósítja meg.

A projekt elsősorban a szerhasználat megelőzését és visszaszorítását célzó prevenciós szemléletformáló programokból áll, amelyek megvalósítása hozzájárul a gyermekvédelmi szakellátásban ideiglenes hatállyal elhelyezett, nevelésbe vett gyermekek, utógondozói ellátásban részesülő fiatal felnőttek szerhasználatának megelőzéséhez, visszaszorításához.

A projekt tartalmaz további speciális programokat is, amelyek hozzájárulnak a nevelőszülőknél nevelkedő gyermekek és utógondozói ellátásban részesülő fiatal felnőttek vonatkozásában a nevelőszülői készségek fejlesztéséhez, a szülők és családok bevonásával erősítik a családi rendszert, a nevelőszülők szerepét.

Hangsúlyt kapnak a továbbképzések, felkészítések, amelyeken keresztül növelhető a nevelőszülői hálózatokban, gyermekotthonokban, területi gyermekvédelmi szakszolgálatokban dolgozó szakemberek szakmai tevékenységeinek hatékonysága.

Az operatív szintű beavatkozásokat módszertani fejlesztések egészítik ki: gyermekvédelmi ellátórendszer egyes ellátási formáihoz kapcsolódó felmérések, kutatások, amelyek a szenvedélybetegség megelőzése érdekében az ellátórendszer fenntartható, hatékony megelőzési rendszerének kialakítását segítik elő.

A projekt megvalósításának kezdete: 2017.év november hó 01. nap A projekt megvalósításának befejezése: 2020. év július hó 29. nap